Yüzümüzü İnce Gösteren Makyaj Hileleri

18:47

Doğru makyaj ürünlerini kullanarak yaptığımız makyaj hileleriyle yüzümüzü daha ince gösterebiliriz.Öncelikle ilk yapmamız gereken makyaj öncesi cildimizi en iyi şekilde temizlemek ..Bu temizlik sırasında dudaklarımızda pul pul kabuksu bir görünüm olmasını engellemek amacıyla dudaklarımıza dudak için olan peelingleri uygulayabiliriz .Ya da 1 çorba kaşığı toz şekere ,yarım çay kaşığı zeytinyağı ve yarım çay kaşığı bal ekleyerek peelingimizi kendimiz yapabiliriz.

Şimdi temiz bir ciltle gelelim makyaj hilelerimize :

Kontürleme

Günümüzde kontürlemeden hepimiz haberdarız .Kontürlemede önemli olan ürünleri doğru yerlere doğru şekilde abartıya kaçmadan uygulamaktır.
İhtiyacımız olan malzemeler göz altı kapatıcısı,cilt rengimize uyumlu fondöten,cilt rengimizden iki ton koyu fondöten ,aydınlatıcı

İlk olarak göz altı kapatıcımızı uyguluyoruz.Sonra cilt rengimize uyumlu fondoteni tüm yüzümüze sürüyoruz.Ardından resimde görüldüğü şekilde kulaklarımızdan yanaklarımıza kadar ki çizgiye koyu fondöteni uyguluyoruz.Bir sonraki çizgi şakaklarınızdan çenenize uzanarak çenenizin biraz altında sonlanmalı.Son olarak aydınlatıcıyı alnımızın üstüne ,burnumuzun orta kısmına , çenemize uyguluyoruz ve bu bir göz hilesine dönüşüyor bakışları yüzümüzün geniş bölgelerinden uzak tutuyor.


Kedi Gözler

Karşımızda en klasik ve kolay makyaj hilelerinden biri.Yüzümüzü daha ince göstermek için göz kalemini klasik bir şekilde kullanabiliriz.Önce göz çevremize bir kapatıcı uyguluyoruz.Göz farını daha açık tonlarda ten rengi veya bej rengi tonlarında uyguluyoruz.Göz kalemiyle üst kirpiklerimizin üzerine ince bir çizgi çekiyoruz ve tam ucuna geldiğimizde çizgiyi biraz dışarı ve yukarı doğru çekiyoruz.Sonuç harika kedi gözler =))

Kaşlarınızı Uzatın

Yüzü ince göstermek için mükemmel bir hile daha.Dolgun kaşlar yüze daha keskin bir ifade veriyor çünkü boş alanları doldurmuş oluyoruz.Dikkati gözlere çekiyor.Yüzümüzün üst kısmı daha dolu daha ifadeli oluyor.Önce kaşlarımızı yukarı doğru tarıyoruz.Kaş kalemi yardımıyla kılların uzadığı yöne doğru boşlukları kapatıp çizgi çekiyoruz.

Allık

Daha ince bir yüze kavuşmak için allık vazgeçilmezdir.Özellikle de pembe ve şeftali tonlarında allıklar.Allığı yukarıda kontür resmindeki gibi elmacık kemiklerimizin tam ortasından başlayarak hafif yukarı doğru uygulamalıyız.

Dudaklarda Açık Renkler

Yüzümüzün diğer bölgelerini vurguladığımıza göre daha güzel bir görünüm için dudaklarda koyu renklerden uzak durmalıyız.En iyisi pembe veya bej tonları ya da şeffaf dudak parlatıcıları kullanmak olacaktır.Bu yüzümüzün daha dengeli görünmesini sağlayacak.

 Daha ince bir yüz ve çekici görünüm kazanmak için sizde makyaj yaparken bu hileleri mutlaka denemelisiniz.






You Might Also Like

9 yorum

  1. Kontür işlemi aldı başını gidiyor son dönemlerde bilgilendirici bir yazı ellerine sağlık 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen kontür yapamayan kalmadı =D Teşekkür ederim canımm =))

      Sil
  2. artık günlük makyajda kontürleme yapılır oldu, bana biraz uğraştırıcı geliyor paylaşım için teşekkürler...
    sevgiler..

    http://blogdakicin.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende günlük makyajda uygulamıyorum =D

      Sil
  3. Çok faydalı bir yazı olmuş ellerine sağlık,banada beklerim :)
    thebeautyforce.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Süper faydalı bir yazı olmuş. Bu hileler çok işe yarayacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim=))) Evet kesinlikle işe yarıyor bende arada bir uyguluyorum =D

      Sil
  5. Faydalo bir yazi olmus, bilmek lazim bunlari. :) Seydanur'un yazisiyla geldim bloguna. Basarilar blog hayatinda. :) ben de beklerim ;)

    YanıtlaSil