Muhteşem Kalçalar

14:52



   
    Her kadın güzel kalçalara sahip olmak ister bunun için bıçak altına yatıp estetik operasyon geçirenler vardır ancak buna hiç gerek kalmadan yeterli egzersiz ve sağlıklı beslenmeyle de güzel kalçalara sahip olmak mümkün.İstediğimiz kadar diyet yapalım yeterli egzersiz yapmadan istediğimiz kalçalara kavuşamayız.Bu yüzden sporu mutlaka hayatınızın bir parçası haline getirin.
  Bugün sizlere muhteşem kalçalara sahip olmanızı sağlayacak bir kaç hareketten bahsedicem.
Öncelikle daha verimli bir çalışma için ve sakatlanmaların önüne geçmek için mutlaka vücudunuzu 5-10 dakika hızlı yürüyüş ya da koşuyla ısıtın.
  İlk hareketimiz kalça hareketlerinin kralı SQUAT :


   Squat en muhteşem kalça hareketlerinden biridir.Bacakları omuz genişliğinde açıyoruz ,başımız dik ve ileri bakan bir şekilde oturup kalkıyoruz.Çömelirken yavaş yavaş çömeliyoruz kaslarımızı hissediyoruz.Kalkıp inerken nefesinizi doğru alıp vermeyi unutmayın.Bu hareket kalçamızın şekillenmesinde ve sıkılaşmasında çok etkilidir.Squat ile bacak kaslarınızı geliştirmek istiyorsanız ağırlıkla squat yapmanız daha mantıklı olacaktır.Ancak hiçbir alete gerek duymadan yapılan squat sıkılaşmak ve zayıflamak için idealdir.
İkinci hareketimiz POP-SQUAT


  Bu harekette kalça ,bacak ve basenler için oldukça etkili bir hareket .Squat hareketinin zıplayarak yapılanı diyebiliriz.Bacaklarımızı omuz genişliğinden birazcık daha fazla açıyoruz eller belimizde dik duruyoruz.Nefes alarak çömeliyoruz ve bu sırada bel hafif çukur göğüs ileridedir.Kalkarken nefes verip zıplayarak başlangıç pozisyonuna geri dönüyoruz.

  Bu arada antreman yaparken antreman öncesi en az 1 buçuk saat yemek yenmemelidir.Antreman haftada en fazla 3-4 kez yapılmalıdır.Daha fazlası gelişimi yavaşlatır.


Bu videoda Pop-Squat'ın nasıl yapıldığını ayrıntılı bir şekilde görebilirsiniz.

    Diğer hareketimiz LUNGE :




   Aynı şekilde baldır ve kalçalara süper bir hareket.Daha sıkı kalçalar için bacakları daha fazla açmalısınız.

  Tam bir adım ileri atın arkada kalan bacağı yerinden ayırmayın.Diğer bacağınızı öne atarak 90 derece kırarak çöküp kalkıyoruz.Elinize mümkünse dambıl alabilirsiniz.Bu şekilde eğilip yükseleceksiniz.Özellikle baldır,kalça,basen eritmek için çok faydalı bir yöntem.

  Son hareketimiz ARKAYA TEKME HAREKETİ

                                   

   Resimde de gördüğümüz gibi bir bacak üzerinde sabitken diğer bacağı ileri ve geriye doğu düz bir şekilde hareket ettirerek yapılır.Bu ileri hareket esnasında hem kalça hem bacağımızın üst kısmı sıkılaşırken geri hareket kısmında baldır ve kalça sıkılaşarak güzelleşir.Çok süper bir egzersizdir.Kaslarımızın yandığını hissedene kadar yapabiliriz.








You Might Also Like

2 yorum